tisdag 19 februari 2008

Skidresa....

Maken skall snart iväg på sin årliga skidresa. Han har åkt skidor i hela sitt liv. Jag har åkt en gång och då under tvång....


När jag inte klarar av något tipp-topp första gången så vill jag inte mer. Anade lite att det skulle bli på det viset när jag åkte iväg med maken för att åka skidor för första gången. Det skrapades ihop kläder (ngn gammal scoteroverall) och utrustning (vita/cerisa skidor med matchande mintgröna pjäxor fr tidigt 80-tal *pinsamt*) och sedan bar det iväg till Norge. Maken hade försäkrat mig om att jag inte behövde gå i skidskola fast jag gärna ville det - HAN skulle lära mig.


Väl framme och med all fräsig utrustning monterad så uppstod diskussion oss emellan om det var en brant backe eller ej. JAG tyckte att det var brant, eftersom även om man satt ner och tog spjärn så gled man nedåt. Han menar än idag att det var en barnbacke (utan barn på skidor). Men jag ställde mig hjälpligt upp och inväntade instruktioner om hur man lätt, snyggt och smidigt tar sig nerför. Men maken förstod inte vad jag menade, det var ju bara att åka. "Om du vill svänga så tyng lite extra på den ena skidan"

Tja, kan säga att jag inte åkt mer skidor sedan dess.... maken får åka med sin bror och kompisar. I år kanske min "skidresa" skulle kunna bestå av en Roberts Radio - VIT som snö :-Dbild: lånad med tillstånd av bagaren och kocken

20 kommentarer:

Smått och gott hos Lina sa...

Hihi låter som att roberts radio är en bra skidresa åt dig :-)

Kram Lina

Truffles sa...

:-D Skönt att höra att min enda "slalomresa" inte är den enda som avskräckt någon. Till att börja blev jag efter förmaning om hur snabb man skulle vara ur liften - nedtryckt av moderns och broderns händer, ett på varje ben så jag kom ingenstans! Pinsamt. Liften fick backas tillbaka en liten bit...

Därefter skulle storkusinen sutnoP visa en såååå bra väg ner. Jodå, jag hamnade på huvudet i en stor hög och fick åka skoter (för första gången i mitt liv :-) ) ner för backen och dagen efter var mitt knä i storlek med en fotboll. Hm, undrar varför jag inte varit sugen att prova igen?

Truffles sa...

PS. Skulle ju naturligtvis också hellre valt en radio!

Elin sa...

Ser att vi drömmer om Robert båda två! :-D Jag velar galet mkt mellan vitt och svart! Hade du lätt för att bestämma dig? Hilfe! :-D

kraam e

lottens vita och gröna sa...

hallå, jag har också lite rysningar när jag tänker på utförs...jag fastnade med fickan i bygelliften, kan bara säga att jag fick en hel del liftar i skallen...inte mycket åk har det blivit efter det heller...härligt att en radio kan vara snygg! kram lotten

Camilla sa...

Åhhh, känner igen mig.. Har gett mig på att försöka åka skidor två gånger i mitt liv med mindre lyckat resultat.. Har irriterat mig över att vana åkare säger att det är en lätt backe när man själv inser motsatsen. Ja, jag har sett insidan av Åre sjukhus OCH åkt scooter.
En Roberts radio låter som ett härligt sustitut för en skidresa!

Frank och jag sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Himmelbit sa...

Vilken trist första-upplevelse!! Synd, för det är verkligen underbart att åka skidor - om man inte blir upptvingad i en brant backe utan instruktioner då.. ;-).

Den vita radion kommer göra sig bra hemma hos dig!! :-D

Ha en toppendag!
Kram

Inredningsgalen sa...

Känner igen mig! Det var ett par år sedan men helt ny i backen, med ihop lånade kläder, gud vad jag skämdes. Min nuvarande sambon jobbade då i Sälen och var mer än duktig i skidbacken. Idag har jag ialla fall matchande kläder och kan ta mig ner utan att det syns att jag inte stått på skidor allt för många gånger. Lycka till!

Frank och jag sa...

Pröva med detta nummer (om de inte slagit igen efterom hela kedjan gått i KK där av utförsäljningen) Telefon: 08-586 114 70

me and alice sa...

Hej!
Skrattade igenkännande när jag läste din historia om den moderna slalomutrustningen...
Håller med om att en Roberts radio är ett alldeles ypperligt alternativ...
Härlig blogg du har...Ska läsa vidare i den.
kram Susanne

Caroline sa...

Jag tror det är jättebra att gå skidskola om man som vuxen inte kan åka skidor. När man var barn var det ju inte lika svårt, då visste man inte hur illa man kan göra sig. Jag är glad att jag lärde mig åka skidor/snowboard som barn, för annars skulle jag aldrig våga prova!

/ Caroline

Havssalt sa...

Hejsan roligt inlägg. Ja det är svårt att åka skidor. Du får prova med skidskola om det blir någon nästa gång. Kram**

Jea sa...

lätt val:-)

Jes/Vita villa vila sa...

Kikar in & säger hej... Vilken fin blogg du har! Älskar verkligen ett eget kök till barn som du gjort :D Så gulligt!

Jes

Nublus blogg sa...

"Tyngden på dalskidan, älskling!"

Jag förstår dig till fullo, varför åka skidor när man kan stanna inne och mysa i värmen med en Robert? :-)

Vita tankar sa...

Skidor!? Nä fy fabian!!! Radion är jättefin! Tack för smarrigt recept och jag är inte nådigt avundsjuk på dig som har en make som kommer hem med en Kitchen Aid!!!

Kram Linda

Livet i Gläntan sa...

Vilken söt strykbräda. Är den ett loppisfynd eller var har du hittat den? Kram jessica

svartataket sa...

Hahaha, vilket byte :) Klart du ska ha en sådan! Sen att jag själv är tokigt i skidor är en annan sak. Jag hade tagit båda två :)

SEASIDE LIVING sa...

Jag skulle vilja ha både radio och skidresa... hihi

Angående zinkburkarna så köpte jag dom för över ett år sedan... Är inte helt hundra men jag tror det var från Cosas... Kikade in på deras hemsida men kunde inte hitta dom... jag är ledsen att jag inte kunde återkomma med ett bättre svar!

Ha en fortsatt bra vecka!
Kram Jenny