fredag 5 juni 2009

Heta känslor....


Efter en tuff arbetsvecka är det äntligen helg. Är det bara jag som ibland tvivlar på människan som art? Orkar inte riktigt tugga om det i bloggen mer än att jag måste lära mig att tänka annorlunda. Att inte felaktigt utgå ifrån att att samma höga krav som ställs på mig även gäller min omgivning.
Det tar lite tid innan jag blir riktigt förbannad men då blir jag så arg att jag inte vet var jag skall ta vägen. Idag var en sådan dag.
Ibland funderar jag på att byta stil - börja köra rötäggsstilen. Fast när jag tänker efter lite så vill jag nog hellre samla på mig god karma :)
Nu är det iaf fredag! Sitter med ett gott glas rött och njuuter.

9 kommentarer:

rosenskära sa...

Hm, var du möjligtvis på ICA MAXI i eftermiddags? Där är det högtidsstund för alla rötägg och flytta-på-dig-din-långsamme-jä*el-för-här-kommer-jag-och-jag-är-så-jä*la-stressad-och-ska-ha-gäster-om-två-timmar-människospillror på fredageftermiddagar precis som på systemet från 16-18.
Jag vill också ha med mig god karma och brukar bara titta på dem och säga högt "Ja, varsågod, jag kan flytta på mig, det är bara att be mig!"...

Inte konstigt att det är krig i världen.

Lena

VITA NYANSER sa...

Verkar inte ha varit så trevligt för dig! Jag har fått ett sätt som hjälper mig i många situationer: Det handlar om FÖRMÅGA!!! Alla har inte förmågan att tänka som du. Du har den förmågan, men alla har inte det, sen spelar det ingen roll vad det gäller. Man tror att alla har samma förmågor som en själv, men näpp så är det absolut INTE!!!

Ett exempel som har hänt mig. Jag är oftast den i mitt gäng som alltid kan ha folk hemma och fixar fest. Alla i gänget funderar och tänker om fester men ingen tar tag i det, det väntas in och vips så har jag en fest = ) och alla är nöjda. Sen en dag orkade inte jag och vad händer ... ingen tar tag i det, det blir INGET. Det har med förmåga att göra. För mig är det inget problem, jag har förmågan att fixa och tycka att det är kul att träffas. De andra har inte denna förmåga, trots att alla VILL.

Det finns MÅNGA exempel från livet. Jag säger alltid till alla om vi ska göra något. Men det gör inte alla, här handlar det oxå om förmåga att en del bara ser till sig själv och klarar inte att se längre (trots att det känns självklart för en annan). I början tog jag åt mig och kände att vad är det för fel på mig. Men det är inte det har jag förstått från vännerna, utan de saknar förmågor som för mig är självklara.

Oj, mycket babbel, men det hjälper mig i många situationer. Det är synd om de som saknar diverse förmågor. Det kan vara ibland om man har kontakt med försäkringskassan och blir dåligt mottagen, samma där, den i telefonen har inte den sociala förmågan. SÅ användbart!!!

Så vad du nu har varit med om så ser du kraven medan andra inte gör det. Låt de inte ta din energi, var rädd om dig!

Stor kram L-L

Önskedrömmar i hvitt sa...

Hej!
Plötsligt kändes det inte så tokigt att ha varit instängd med snoriga ungar i några dagar! Hoppas att helgen bjuder på många tillfällen att bevisa att god karma lönar sig!
Skål och godnatt,
kram Maria

chokladblomma sa...

Mina elever blev sååå arga på en "gubbjävel" som gick före dem i kön igår, var allmänt otrevlig och krånglig dessutom. Jag förstod dem, men känner mig äldre och och inser att det hjälper inte att bli irriterad. Fast ibland så....!
Vilken härlig 2-åring du har!!! Ha, ha!! Vart har han lärt sig det där?!
Ha en bra helg!
Kram

Tess sa...

Ibland har jag också tänkt tanken att bli ett rötägg, men nja det är inte min stil. Hoppas du får en trevlig helg trots allt!

Ett hus i vitt sa...

Men vet du, jag tror det är stora rötäggsveckan denna vecka! Kolla ín Julias blogg och jag har också haft mindre trevliga kontakter denna vecka. När man minst anar det dyker dom upp...Nästa vecka kan det bara blir bättre! Njjut av ditt vin, det är du värd. Kram, Anette

fridasgard sa...

Tycker inte "rötäggsstilen" klär dig riktigt, så låt bli den...;)!
kram

Vitt och Blått sa...

Visst är det skönt med helg! Njut av ditt glas rött och ladda batterierna till nästa vecka! Klart du ska samla god karma! Trevlig helg - kram E

Ida sa...

Hej, jag funderar också ibland över hur det kan komma sig att vissa kommer undan med fusk och skit alltid. Varför ska jag då handla rätt?? Men som du säger. det handlar om Karma, det kommer igen hoppas jag.. Styrkekram Ida