Muffins
Detta är mitt favoritrecept alla kategorier. Lätt, hyfsat nyttigt o väldigt lätt att variera. Blanda i de bär du önskar, eller varför inte kakao + frusen mango, byt till fullkornsmjöl/vatten osv. När det inte skall vara frosting ovanpå så kör jag alltid med stoora muffinsformar a la America.
4 dl mjöl (ev glutenfri mix, kanske grövre mjöl)
2 dl socker
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
25 gr smält margarin (ev mjölkfritt)
1½dl mjölk (ev. laktosfri, eller vatten)
1 ägg
200gr frysta bär
225 grader 18-20 min
- Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver
- Tillsätt margarin
- Vispa ihop mjölk och ägg och rör ner i smeten
- Vänd försiktigt ned bär
White fluffy frosting
1 cup socker (2.36dl)
1/3 cup vatten (0.8 dl)
1/4 tsk pressad citron
2 äggvitor
1 tsk vaniljsocker
- Rör ihop socker, vatten och citron i kastrull och värm på spisen så att det börjar sjuda i kastrullen.
- Låt samtidigt hushållsassisteneten vispa ihop äggvitorna och vaniljsockret så att mjuka toppar bildas.
- Häll i lite i taget av den varma sockerlösningen i äggviteblandningen under konstant vispning. Vispa tills marängen är kall och det har bildats hårda toppar, ca 10 min. Spritsa ut.
Receptet till frostingen har jag hittat på Familjeliv (hos JFL)
13 kommentarer:
Åh, tack så hemskt mycket! :-)
Det lät ju väldigt lätt!
Blir säkert en ny favorit här hemma! :-)
Ha en härlig helg!
Åh kanon!
Lät inte alltför vanskligt. Hoppas det blir en ny favvo hos sambon så jag kan övertyga att jag bara måste ha en Kitchen Aid sen ;-)
Tack för receptet. Ska absolut prova dessa.
Ha det bra!
Kram Lina
ser faktiskt ut som jag skulle fixa detta! kram och trevlig helg! lotten
Såg inte så svårt ut receptet. Det ska jag nog prova Kram**
INGEN kan misslyckas med muffinsen. Kan man bara mäta ganska bra så är man i hamn. Orkar man inte trixa med ingredienserna för mkt så ös ner allt på en gång i samma skål, vispa, häll i formar. Klart.... Verkligen idiotsäkert!!
Lycka till!
Återkom gärna med info om era alster :-D
Man tackar hjärligt för receptet, bara måste prövas.. =0)
Kram Nettan
Ååååå tack för tipset, måste jag pröva ;-)
Kram
Katarina
härlig blogg du har! ska verkligen prova receptet! Trevlig söndag/ Annelie
Åh, vad gott! Här ska bakas :-)
Toppen! Såg så gott ut, och när det ser så härligt ut och dessutom funkar fint utan gluten, då måste det ju vara en hit! Ska prova i veckan!
åh, dessa såg härliga ut. Såg att du skrev med glutenfritt i receptet.Är du själv glutenallergiker? Jag, min syster & min far har alla Celiaki. Måste givetvis prova dessa bakverken. Vad använder du för recept på mördegen? Vore kul om du hade några fler tips på bakverk. Ska nog lägga en etikett med gluten i min blogg också..
Superfin blogg du har förresten!
Ha en fin kväll!
kram Karin
Hej!
Jag såg ditt recept igår och har provat så många olika recept nu på sistone..med blandat resultat men om jag säger som så att de jag inte tyckt om har jag heller inte ätit upp!
Dessa blev det 12 st av, jag använde fullkornsvetemjöl och frysta egenplockade hallon så det vart väldigt mycket frukt..var lite osäker på om det kunde gå vägen, har ett inbyggt recept i mig med 2 ägg och mer smör och tja.. :)
Men de här receptet!
Så otroligt bra!
Imorgon skall jag överraska föräldrarna vid hemkomsten från Tyskland med härliga hallonmuffins och mumsig frosting!
Tack så hemskt mycket för att du delade med dig av det, har redan börjat dikta ihop olika fruktkombinationer och choklad och kryddor.. :)
Har lyckats att hålla mig ifrån plåten och bara "knött" i mig 2 st än så länge men de är ju t o m nyttiga med mjölet så en tredje går nog ner.. ;)
TacK!
Skicka en kommentar