Kan ge dig godaste receptet på quesedillias. Ingridienserna är räknat till ca 3 oskurn
Hacka 1 röd chilli fint. Hacka en en kruka koriander.
Ta tre tortillasbröd ( sånt runt tacobröd)och strö ut riven ost, sen strör du på koriander och chili. Avsluta med ett lager riven ost. Stek dessa i smör tills osten emellan har smält och de hänger samman. Skär dem sedan i små slices. SUPERGOTT!
jag är förvirrad.. du ska alltså göra två stycken runda tacobröd med ost, chilli och koriander emellan. receptet räcker till 3 st runda. alltså behöver du 6st bröd. hahahaha
Jag är ingen kryddkännare, utan odlar mer kryddor för att de är fina..jo, så kan man ju också göra. Men jag tror att jag är skeptisk till koriander... Men vårigt grönskande bild!!
Förr gillade jag inte koriander men nu ÄLSKAR jag det! Kanske är det som med sushi-man behöver prova ett par gånger för att lära sig uppskatta smaken... Kram Ida
En STOOR portion kärlek. Jag upptäckte korianer efter att vi varit i Mexico. Där åt jag en supergod tomatsalsa med färsk koriander i och blev blixtförälskad.
Jag tycker dock att det är lite knivigt att hitta fin färsk koriander och har till min lycka hittat "färsk" koriander på burk! Blue Dragon har "Hackad koriander" som funkar suveränt som ersättare.
Hat... Tyvärr, för jag har förstått på många att det är magiskt gott tillsammans med vissa rätter! I min mun smakar det bara jord eller vad jag ska säga... Hmm, kanske lär jag mig en vacker dag! :)
Hej, växten är fin men jag vill inte att det ska vara för mycket i maten, lite speciell smak. Trevlig blogg, ja lägger till dig i min blogglista :) Kram Åsa
Innan min Thailandsresa var det HAT. Men när jag var där så åt vi ganska många rätter med koriander och då var det plötsligt gott! Jag är ju inte sämre än att jag kan ändra mej... Kram A-S
39 kommentarer:
Hej! Koriander är ingen favorit, men bilden är vacker:)
Kram Jenny
Absolut kärlek! Jättegott!
Första gången var det inget vidare, men nu ääälskar jag koriander! :) Mums!
/ Veronica
Koriander - nix, pix om du frågar mig.
Ingen aning, är ungefär lika kulinariskt intresserad som en asfalterad väg typ. :) Haha!
Färsk koriander - never. Torkad och mald koriander - YES.
Beatrice
Kan ge dig godaste receptet på quesedillias. Ingridienserna är räknat till ca 3 oskurn
Hacka 1 röd chilli fint. Hacka en en kruka koriander.
Ta tre tortillasbröd ( sånt runt tacobröd)och strö ut riven ost, sen strör du på koriander och chili. Avsluta med ett lager riven ost. Stek dessa i smör tills osten emellan har smält och de hänger samman. Skär dem sedan i små slices. SUPERGOTT!
Kram Hedvig och jag
jag är förvirrad.. du ska alltså göra två stycken runda tacobröd med ost, chilli och koriander emellan. receptet räcker till 3 st runda. alltså behöver du 6st bröd. hahahaha
du ska alltså ha ett lock också...
mer vacker än god, ha det gott, varmkram lotten
Jag är ingen kryddkännare, utan odlar mer kryddor för att de är fina..jo, så kan man ju också göra. Men jag tror att jag är skeptisk till koriander... Men vårigt grönskande bild!!
Förr gillade jag inte koriander men nu ÄLSKAR jag det! Kanske är det som med sushi-man behöver prova ett par gånger för att lära sig uppskatta smaken... Kram Ida
En STOOR portion kärlek. Jag upptäckte korianer efter att vi varit i Mexico. Där åt jag en supergod tomatsalsa med färsk koriander i och blev blixtförälskad.
Jag tycker dock att det är lite knivigt att hitta fin färsk koriander och har till min lycka hittat "färsk" koriander på burk! Blue Dragon har "Hackad koriander" som funkar suveränt som ersättare.
Ha en härlig vecka!
Urk säger jag. Färsk koriander förstör all mat :)
Du beskriver på pricken exakt vad jag skulle behöva!!
Om du snubblar över någon...snälla hör då av dig!
Kram,
Anna
Me lik, iallafall om den är färsk..tycker det är stor skillnad på den torra varianten:) Kram M
I mina kycklingburgare med chili och vitlök är koriander ett måste!!! Urgott!
Kram
Vissa maträtter annars får det nog vara. Fin att titta på är den ju alltid om inte annat. :)
Kram Mia
Me just love it!!!!
Men det tog några år innan jag lärde mig att älska den.
Sambon grymtar, för han har inte kommit dit än....
Godnatt! /L
Äter det mesta, kock som jag är, men koriander, näh usch!
Mår illa bara av lukten...
/ Wilma
Vacker bild!! Till rätt rätt så...
Nä, jag är faktiskt inte förtjust i Koriander alls. Tacka vet jag alla andra kryddväxter ;).
Kram M
Hat... Tyvärr, för jag har förstått på många att det är magiskt gott tillsammans med vissa rätter! I min mun smakar det bara jord eller vad jag ska säga... Hmm, kanske lär jag mig en vacker dag! :)
Kram på dig!
Jenny
Helt klart ren och oskuldsfull kärlek från mig.
Jag har till och med skrivit en dikt om detta:
"Koriander så grön
i maten använd med flit
Ger känsla så skön
precis som från sprit!"
När man grillar ett par T-benstekar är det också perfekt med koriander i den pyttelilla salladen man har till.
Hej, växten är fin men jag vill inte att det ska vara för mycket i maten, lite speciell smak.
Trevlig blogg, ja lägger till dig i min blogglista :)
Kram Åsa
Godmorgon Janne!
Är du föräldraldig eller bloggsurfar du från jobbet *fy*
Skönt att veta att din supermanliga diet även rymmer lite grönt....
Innan min Thailandsresa var det HAT. Men när jag var där så åt vi ganska många rätter med koriander och då var det plötsligt gott! Jag är ju inte sämre än att jag kan ändra mej...
Kram A-S
Koriander är underbart gott, speciellt i en thailändsk grön kycklingcurry... mmmm... :-).
Jag ÄLSKAR thaimat, så då hör liksom koriander till.
Kram
Beatrice
Näe, ingen koriander för min del... ogillar verkligen smaken!
Men visst är växten vacker i sin gröna färg, fin att titta på!
//Johanna
Jag säger kärlek, men mannen min säger hat...
/Terese
OK, nu börjar det bli lite scary ;-)
Jag går i samma tankar - än en gång...och är nästan beredd att ta chansen. De två lopporna till trots!
/Anna
Det är helt klart kärlek från mitt håll också:)
Ha en fin kväll.
Kram Lallis
Nja! Säger jag då..
Okey men inte supergott :-)
Usch o fy, gillar INTE koriander.
Äter det mesta men har så svårt för den smaken.
/Hanna
Kärlek! Tycker det är jättegott speciellt i en kycklinggryta.
Jag verkligen älskar koriander, den är min absoluta favorit!
Tummen upp, I Love it!
Du målar - alltså lever du. Skönt att du inte hade fått men efter förra målarrundan. Det är som att föda barn, man glömmer smärtan...
kramkram
Koriander är bästa, bästa kryddan. Jag kommer aldrig att glömma första gången jag åt det, på en vietnamesisk vårrulle i en håla i Missouri.
Kärlek, alltså!
Kärlek....mmmm..så gott!
Ha det gott / Jen
Skicka en kommentar